Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem personer medvetslösa av spice

Fem personer överdoserade sig på drogen spice i Boulognerskogen på lördagseftermiddagen. En efter en föll de ihop och fördes med ambulans till sjukhus. Två av dem vårdas för allvarliga skador.

UPPDATERAD SÖNDAG 10:30

Förra helgen fick två personer åka till sjukhus efter att de rökt spice. På lördagen var det dags igen.

Klockan 15.36 kom larmet om att två personer överdoserat sig på spice vid Carl Milles-statyerna vid Gavleån. En av personerna var en kvinna i 50-årsåldern, den andre en man i 30-årsåldern.

De fördes medvetslösa med ambulans till sjukhus.

Bara 30 minuter senare kom ett nytt larm. Tre män mellan 40 och 50 år hade överdoserat sig på samma drog bara 50 meter därifrån, på en av öarna i ån.

Larmet kom från en förbipasserande kvinna som var ute med sin hund. Hon berättar att hon såg personerna röka. Bara några minuter efteråt föll de ihop, en efter en.

– En av dem var alldeles blek och läpparna var blå, säger hon till GD.

Den andre hade krampanfall och förlorade medvetandet även han.

Männen bars på bår till ambulanserna och fördes till sjukhuset.

Den tredje satt på en av bryggorna och skakade i hela kroppen.

När polisen hjälpte honom därifrån förlorade också han medvetandet och började kräkas.

Även han fick föras till sjukhus med ambulans.

– Jag trodde att de skulle dö, säger vittnet.

Enligt obekräftade uppgifter ska drogen ha sålts på samma plats som personerna överdoserade sig.

De är alla fem kända av polisen sedan tidigare.

På söndagsförmiddagen kom beskedet att läget är stabilt för den person som fick livshotande skador. På lördagskvällen var hans tillstånd kritiskt men nu vårdas han för allvarliga skador, precis som en av de andra. Det innebär att de har allvarliga skador på inre organ.

En tredje vårdas för lindriga skador och två har kunnat skickas hem.

Samtliga inblandade är nu misstänkta för ringa narkotikabrott genom eget bruk. Polisen kunde inte med bestämdhet säga vilken form av narkotika som har använts, eftersom analyser ännu inte hade genomförts hos Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL.

Men uppgifter från flera personer på platsen, liksom från poliser där, bekräftar till Gefle Dagblad att det handlar om drogen spice.

Drogen har varit mycket uppmärksammad på senare tid. Förra helgen fick två ungdomar föras till sjukhus efter att ha blivit medvetslösa under ett rus.

Mycket tyder på att det just nu finns en mycket stark variant av drogen i Gävle.

Artikeln kommer från gd.se.