Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Feministiskt initiativ vill ha rättvisa för alla

I avsnitt sex av podden "politik med Arnsäter", som nu byter namn till "Prat om politik", träffar Per Arnsäter och Kicki Gustafsson två av talespersonerna bakom Feministiskt initiativ Jämtland, Sara Chi och Helena Åsasdotter Jönsson.

De frågar sig vad feminismen betyder för Sara och Åsa och varför den behövs i Jämtland. Enligt Sara och Helena är feminism "rättvisa för alla". Både män, kvinnor, transpersoner, homosexuella, gamla och unga ska ha rätten att vara mer av sig själv.

Helena och Sara berättar varför även unga män på landsbygden ska rösta på FI – bland annat för att befria männen från rådande "machoideal".

Men vad innebär en röst på FI konkret? Sara och Helena berättar att några av FI:s viktigaste valfrågor är sex timmars arbetsdag, samtyckeslag för att lättare få fällande domar vid våldtäktsfall, och stabilare pensioner för de äldre. Och enligt Sara står FI över blockpolitiken eftersom de hör till "det rosa blocket".

Här kan du lyssna direkt på hela intervjun.

Om du vill lyssna i mobilen i stället kan du ladda ner "ÖP i ditt öra" i Itunes. Använder du inte Itunes? Lägg in den här adressen i valfritt poddradioprogram: http://feeds.feedburner.com/opidittora

Här och i mobilen finns även tidigare avsnitt:

Samtal med Socialdemokraternas Jens Nilsson

Samtal med Centerpartiets Hanna Wagenius

Samtal med Miljöpartiets Björn Lindgren

Samtal med Socialdemokraternas Kalle Olsson

Samtal med Sverigedemokraternas Marie Stensby

Vem skulle du vilja lyssna på nästa gång? Hör av dig med förslag till per.arnsater@op.se eller kicki.gustafsson@op.se