Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Feministiskt kaos när "Slå pattarna i taket" kommer till Östersund

När det feministiska helkvällskaoset "Slå pattarna i taket" ger sig ut på Sverigeturné kommer de självklart till Östersund och på söndag är det dags.

Systrarna Bianca och Tiffany Kronlöf har gjort sig kända för sin vassa feministiska humor. Själva beskriver de sin föreställning som "en giftig tårta med jättefin glasyr".

– Är du inte feminist, kom och kolla, sedan kan vi diskutera efteråt om du fortfarande inte är det. Är du feminist – ta med någon som inte är det. Efter föreställningen kommer ni att ha mycket prata om, säger systrarna Kronlöf.

"Slå pattarna i taket" hade premiär i Göteborg 17 september och har sedan dess spelats på en lång rad orter i landet. På söndag kommer föreställningen till Östersund.

Föreställningen är en cabaret fylld av dans, brandtal, musik och feministisk humor. Uppbackade av sång och musik bjuder Tiffany och Bianca Kronlöf tillsammans med musikern Thom Gisslén på en föreställning som beskrivs som ett helkvällskaos där inget ämne går säkert.

Bianca Kronlöf är skådespelare, komiker, manusförfattare och illustratör. Hon har gjort sig känd för sin satiriska humor i gestaltningen av samhälleliga orättvisor, feminism och annat som engagerar henne.

Hon har uppmärksammats bland annat för sina Youtube-filmer där hon spelar den manliga rollfiguren Snubben, som belyser ämnen som rasism och sexism. Hon har också varit en del av den feministiska teatergruppen Gruppen samt varit verksam bland annat på Stockholms Stadsteater och Dramaten.

Tiffany Kronlöf, också känd under artistnamnet Tiffany K, är sångerska, låtskrivare, manusförfattare och skådespelare. Som soloartist har hon utvecklat en samhällskritisk, feministisk och antirasistisk blandning av reggae och rap. Hon har också spelat en av de två huvudrollerna i webb-tv-serien Full patte i SVT.