Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Festival med maltsmak

På lördagen provsmakades det för fulla muggar när sex av Östersunds krogar gick ihop och arrangerade årets maltfestival.

– Allt är inte gott, konstaterar besökaren Ing-Britt Sjöström.

Annons

Krogen Captain Cook i centrala Östersund fylldes av gäster redan från lunchtid på lördagen och ovanligtvis var det småglas som dominerade de flesta bordsytor.

Det provsmakades, diskuterades, grimaserades och berömdes om vart annat.

Det var maltfestivalen som kommit till Östersund för fjärde och definitivt inte sista gången, enligt Patrik Nilsson som är en av de sex arrangörerna.

– Det som gör festivalen så rolig är att den äger rum i sin rätta miljö i stället för i en mässhall. Det uppskattas av både utställare och besökare och det blir en jädrigt fin stämning, säger han.

Ing-Britt Sjöström och Cari Morén har hunnit smaka sig igenom fem sorters öl och diskuterat var och en av dem ingående.

– Jag är mer finsmakare än stordrickare och har bara varit på en sådan här festival tidigare, men det var där jag kände att det här är min grej, säger Ing-Britt Sjöström och Cari Morén fyller i:

– Och det är så himla bra att man kan få smakprover på allt, för om man tvingades köpa hela flaskor av allt skulle man aldrig våga prova något nytt, säger hon.