Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fi Jämtland redo för extraval

Feministiskt initiativ fick dåligt gehör från Jämtarna i förra valet. Nu ser de vårens extra val som en bra möjlighet att flytta fram positionerna.

Under höstens val hade Fi ingen riktig lokalavdelning i Jämtland och Härjedalen, vilket slutade med att en handfull partimedlemmar tvingades sköta allt kampanjande på egen hand.

Resultatet blev därefter. 2,43 procent av länsbefolkningen röstade visserligen på partiet i riksdagsvalet, men kommunalt fick de försvinnande få röster och varken i Ragunda eller Strömsund röstade en enda person på dem.

Med anledning av det kommer vårens extra val till riksdagen som ett välkommet nytt tillfälle. För nu har man hunnit starta en riktig lokalavdelning och valt en ordförande som är fast besluten att flytta fram partiets positioner i länet.

– Den här gången ska vi se till att samla medlemmarna bättre än senast, vara bättre organiserade och mer konkreta med vad vi vill uppnå. Vi är väldigt taggade, säger My Svensk.

15 december kommer partiet att kalla till ett länsomfattande medlemsmöte där riktlinjerna inför det kommande valet kommer att dras upp. Efter det kommer de att skrida till verket, med debattartiklar, insändare och besök på skolor och universitet.

– Vi organiserar hela länet i samma lokalavdelning nu och eftersom det är mest engagemang i Östersund så lär nog de största insatserna ske här. Men allt eftersom folk blir mer engagerade hoppas vi kunna starta lokala underavdelningar, säger My Svensk.

Här kan du lyssna på en längre intervju med Fi Jämtland från tidigare i år.