Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick inte plats i OS-truppen – nu ställer Petter Nothug in säsongen

Flera svaga resultat resulterade i en utebliven OS-plats.
Nu väljer Petter Northug att ställa in resten av säsongen.
– Han tar ett steg tillbaka för att hitta motivationen igen. Han behöver hitta tillbaka till glädjen, säger hans tränare Stig Rune Kveen till VG.

Petter Northus säsong har varit som en enda lång uppförsbacke.

Den enda världscuptävlingen har för den 13-faldiga världsmästaren varit ett sprintkval i Lillehammer. Ett kval han inte gick vidare ifrån.

I jakten på en plats i OS-truppen har norrmannen tampats med sjukdomsbesvär och lyckades aldrig övertyga förbundet om att han skulle få åka till Sydkorea.

På fredagen kom beskedet att han ställer in resten av säsongen.

– Från min ståndpunkt tror jag att vi inte har sett det sista från Petter i internationell längdsport. Jag tror att han kommer tillbaka till toppnivå. Men vad som händer framöver är det för tidigt att säga, säger Stig Rune Kveen till VG.

Om det blir svårare att kvalificera sig till landslaget nästa säsong är för svårt att säga menar tränaren.

– Om Petter ska tävla en säsong till eller inte – och om han är aktuell för landslaget eller inte – är för tidigt att säga.

LÄS OCKSÅ

Klart: Petter Northug missar OS: " I toppidrotten är det resultaten som räknas"

Totalfiasko för Northug – som pikades under loppet av Jönsson: "Han svarade inte"