Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick puls av upploppsstriden

Även en rutinerad tv-expert kan tända till i vardagstravet.
– Man kan få puls i ett lunchlopp också, skrattade Anders Malmrot i vinnarcirkeln efter att Digital Archive vunnit.

Östersundsbördige Malmrot är känd för den breda massan som tipsexpert i V75-sändningarna på lördagar.

Han är även hästägare och på torsdagen blev det en seger respektive en andraplats för Robert Bergh-tränade duon Digital Archive och Digital Collection under Östersunds lunchomgång.

Fyraårige Digital Archive visade riktigt fin potential tidigare i år, inte minst vid seger i ett långdistanslopp på 14,5. Sedan dess har det gått tyngre, med bland annat en galopp i ett Derbykval.

Efter nästan tre månaders vila blev det nu seger direkt i comebacken. Trots ett lopp i dödens kunde han brotta omkull ledande Staro Green River på upploppet i V4–3.

– Hästen har visat väldigt fin kapacitet. Efter en riktig paus och annorlunda träning så funkar det mycket bättre nu, säger Robert Bergh, som planerar för fullt med flytten av tränarrörelsen från Bergsåker till Åby.

– Det är mycket kartor nu. Synd att man inte var mer intresserad i grundskolan, säger Bergh och skrattar.

Dagens jämnaste upploppsstrid kom i loppet precis före. Tre hästar var i bredd strax innan mållinjen i lopp 2, men under de sista metrarna fick hemmahästen Ypperlige Liss sträcka vapen. Vann gjorde i stället Hot Deposit och John Östman, som fick en vilsam resa i ryggar och hade mest kraft kvar.

Enda hemmasegern kom i det avslutande P21-loppet. Ett av årets nyförvärv hos Rikard N Skoglund, Ines Palema, visade upp sig för första gången i den nya regin.

Det blev en lyckad debut med seger direkt. Efter en sista sväng i vida spår var Skoglunds häst snabbast av alla över upploppet.

– Jag tycker hon avgjorde enkelt till slut, säger Rikard N Skoglund.

Det var Skoglunds nionde tränarseger för året – en tangering av fjolårets högstanotering.