Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick Storsjöodjuret på bild

Så var han på banan igen. Eller om det är en hon.

Storsjöodjuret var synligt i Brunfloviken tidigt på onsdagsmorgonen. ÖP har bildbeviset.

Säsongspremiären skedde ovanligt tidigt i år. Normalt brukar Storsjöodjuret ge sig till känna först i rötmånadstider. Men ett oförvitligt vittne hörde av sig till tidningen på onsdagsmorgonen.

– Jag var ute och gick med hunden vid 6.45. När jag tittade ned mot sjön så såg jag hur något rörde sig i vattnet. Hastigheten var cirka 3 knop, säger han.

Observationen skedde utanför Marieby. När han såg den märkliga rörelsen i vattnet slet han upp sin mobilkamera och drog av en bild.

På den kan man alltså se något som färdas i vattnet i riktning mot Brunflo. Den blanka ytan bryts av små vågrörelser som ligger i ett långt sträck bakom föremålet.

• Det kan inte röra sig om samma ubåt som var synlig i Nacka nyligen?

– Nej, det var ju vattenledningar. De vet jag hur de ser ut. Detta föremål rörde sig definitivt i vattnet, påstår han.

Mannen, som alltså vill vara anonym, säger att inga båtar syntes i hela Brunfloviken. Därför utesluter han att det skulle handla om svallvågor efter sådana.

– Alldeles efter att bilden togs stack föremålet upp ännu mer ur vattnet. Då rusade jag och hunden ned till stenbryggan i Bye. När vi kom ned låg sjön helt blank igen.

Det sannolika Storsjöodjuret var borta. Förmodligen dyker det upp igen. I mitten av augusti.