Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick Storsjöodjuret på bild

Så var han på banan igen. Eller om det är en hon.

Storsjöodjuret var synligt i Brunfloviken tidigt på onsdagsmorgonen. ÖP har bildbeviset.

Annons

Säsongspremiären skedde ovanligt tidigt i år. Normalt brukar Storsjöodjuret ge sig till känna först i rötmånadstider. Men ett oförvitligt vittne hörde av sig till tidningen på onsdagsmorgonen.

– Jag var ute och gick med hunden vid 6.45. När jag tittade ned mot sjön så såg jag hur något rörde sig i vattnet. Hastigheten var cirka 3 knop, säger han.

Observationen skedde utanför Marieby. När han såg den märkliga rörelsen i vattnet slet han upp sin mobilkamera och drog av en bild.

På den kan man alltså se något som färdas i vattnet i riktning mot Brunflo. Den blanka ytan bryts av små vågrörelser som ligger i ett långt sträck bakom föremålet.

• Det kan inte röra sig om samma ubåt som var synlig i Nacka nyligen?

– Nej, det var ju vattenledningar. De vet jag hur de ser ut. Detta föremål rörde sig definitivt i vattnet, påstår han.

Mannen, som alltså vill vara anonym, säger att inga båtar syntes i hela Brunfloviken. Därför utesluter han att det skulle handla om svallvågor efter sådana.

– Alldeles efter att bilden togs stack föremålet upp ännu mer ur vattnet. Då rusade jag och hunden ned till stenbryggan i Bye. När vi kom ned låg sjön helt blank igen.

Det sannolika Storsjöodjuret var borta. Förmodligen dyker det upp igen. I mitten av augusti.