Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Doc Lounge avslutar året med en kväll i Jämtlands tecken

Söndag 11 december med start 17.30 är det säsongsavslutning för Dog Lounge på Storsjöteatern i Östersund. Kvällen kommer att bjuda på musik från Ellen Sundberg, dokumentärfilm från länet samt regissörbesök.

Annons

Under kvällen kommer det visas filmer som ”Jag vet åt vilket håll jag vill gå”. En nysläppt dokumentär om Ellen Sundberg som har lyckats sprida sin musik över världen och samtidigt bo kvar i Jämtland. Här senast med sin nya Israel Nash-producerade skiva ”White Smokes and Pines”. Regi står Kurt Skoog för.

Ellen Sundberg uppträder live under årets säsongsavslutning.

Det är även premiär för dokumentären ”Staden i mig/The city in me”. Den handlar om sju unga kreatörer i Östersund. Filmen har filmats på Super 8:a film och regisserats av Robert Singleton, Anna Melin, Sara Norling, Clara Bodén, Erik Edler, Katarina Franck och Jamie Noakes.

Clara Bodén är med och regisserar både ”Staden i mig/The city in me” och ”Ingen sömn på Stengatan”

”Ingen sömn på Stengatan” en blandning mellan dokumentär kortfilm och musikvideo där Clara Bodén har gjort en nattlig inventering av Luleå utifrån Mattias Alkbergs låt ”Ingen sömn på Stengatan”. Det är en film med fokus på människor som jobbar nattskift. I filmen möter tittaren arbetare på stålverk, i hemtjänstens nattpatrull, en vakt som kör sitt nattliga crossfitpass, en busschaufför och några fler som inte sover denna januarinatt.

Under kvällen kommer även Ellen Sundberg att spela livemusik samt delta i samtal.

Annons