Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Filmade kvinnostjärtar

Mannen tjuvfilmade ett 40-tal avklädda kvinnors bröst och stjärtar när de provade kläder. Ett butiksbiträde vittnar om att han ibland brukar vistas i en och samma butik upp tio gånger per dag.
Till slut ertappades han av en ledig polis som provade en bikini.

Det var i maj förra året som den lediga polisen började känna sig iakttagen i en provhytt i en sportbutik i Birsta utanför Sundsvall.

Hon konstaterade att en man i 40-årsåldern smygfilmade henne genom att luta en mobiltelefon mot en plånbok på golvet i hytten intill. Efter att båda hade kommit ut ur provhytterna konfronterade hon honom och krävde att få hans mobiltelefon. När hon ifrågasatte vad han höll på med ska han ha svarat: "Jag vet inte, men det är väl något sjukligt beteende".

Nu åtalas mannen för sexuellt ofredande och som bevis finns den misstänktes beslagtagna Iphone och datorer.

Förutom de avklädda kvinnorna i provhytterna har han filmat ett hundratal kvinnor från en kundvagn samt ett femtiotal kvinnor som rör sig i affärer, på flygplatser och kaféer. Han har i huvudsak filmat under kjolar och det rör sig mestadels om stjärtar både framifrån och bakifrån.

Han ska även ha filmat en till synes gravid kvinna som sitter vid ett skrivbord. Filmen måste ha tagits från en plats under skrivbordet.

I provhytterna har han filmat underifrån genom att lägga mobiltelefonen på golvet och på en del filmer syns offrens könsorgan.

"Trots att det inte går att identifiera kvinnorna har det skett flera kränkande inspelningar", står det i polisens förundersökning.

Mannen har sagt att han tror att det var själva filmandet som "var grejen", att det skedde tvångsmässigt och att det gav honom en kick. Han kände att det inte var okej men fortsatte eftersom: "ingen vet om det och ingen har mått dåligt över det".

Men det avfärdas av mannens offer. Den kvinnliga polisen upplevde smygfilmningen som enormt kränkande och hon tycker det känns obehagligt att han såg henne halvnaken.

Ordningsvakterna i Birsta city har berättat att mannen var en flitig besökare i många olika affärer. Han provade ofta kläder men köpte sällan något.

Efter att han ertappades har han gått till en psykolog och en kurator och han säger sig inte längre ha någon lust att filma kvinnor.

Han förnekar brott eftersom han inte anser sig ha haft något uppsåt.