Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fin start på Ö-barnas nya tradition

/

I strålande solsken och lantlig idyll startade i helgen en ny tradition. Föräldrakooperativet Ö-barna på Norderön firade sitt första öppet hus med kaniner, ponnyridning och sagostund.

Annons

19 barn och två fritidsbarn samsas om dagarna på förskolan Ö-barna. Hälften av dem bor på ön, de andra på fastlandet och det finns till och med en familj som väljer att ta färjan till ön varje dag från Frösön.

– Vi bor mitt emellan förskolorna Lövsta och Fröja med åtta avdelningar, men det är värt varje minut på färjan för att barnen ska få vara här, säger Katrin Djusberg som har två barn på förskolan.

– Det känns så bra att ha dem här. Många tycker att det ska vara nära till dagis för att man ska kunna lämna på vägen till jobbet men vi hade bara dåliga erfarenheter av kommunalt dagis.

Här är man själv involverad i allt och man vet vilka ens barn pratar om och det är roligt att få en inblick i hur man driver företag.

Hon stod i trädgården vid ett lotteribord, en ponny tog barnen på sin rygg och de flesta lekte i gräset. Bokbussen hade parkerat intill och i den satt barn och lyssnade intensivt på Helena Lydén som berättade sagan om kungen som fick en drake i födelsedagspresent. Otto, 5 år, var särskilt förtjust. Det var hans bästa bok.

Annons