Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fin utveckling i Härjedalen

Antalet kommersiella gästnätter under vintern har ökat med 2 procent i Jämtland/Härjedalen den gångna vintern. I regionen är det destinationerna i Härjedalen som står för den största ökningen under månaderna december-april.

I en undersökning som Tillväxtverket gjort så visar en aktuell inkvarteringsstatistik på fina siffror för de tre stora vinterorterna i Härjedalen. I undersökningen räknas kommersiella boendeanläggningar, det vill säga hotell, stugbyar, vandrarhem, camping och förmedlat boende.

Största procentuella ökningen för vintersäsongen har Funäsfjällen som visar en beläggning som är 14 procent bättre än samma period föregående år. Totalt hade Funäsfjällen 201 125 gästnätter redovisade.

Största ökningen står destination Vemdalen för. Den procentuella ökningen ligger på 10 procent och antalet gästnätter är drygt det dubbla jämfört med Funäsfjällen då 442 862 gästnätter bokades in.

– Vi har vuxit mycket under de senaste vintrarna med investeringar i expressliftar, utbyggnad av Skalets torg för att nämna några stora förändringar. Ett ökat utbud av kringaktiviteter har gjort området till en mer komplett vinterdestination. Trots detta har vi lyckats behålla den personliga känslan som är så viktig för att gästerna ska komma tillbaka, säger Anders Lundqvist, marknad och eventansvarig för Skistar Vemdalen.

Även Lofsdalen visar på fina siffror. Ökningen ligger för Lofsdalens del på 7 procent under vintern och de kan redovisa 64 911 kommersiella gästnätter.