Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fina Ås-framgångar i Vårträffen

Återväxten ser ut att vara bra i Ås. Flera av klubbens spelare höll sig fint framme i Vårträffen.

– Vi är jämna, säger Felicia Johansson, tvåa i flickor 14.

Ås klarade sig nyligen kvar i Elitserien i bordtennis och klubben har flera duktiga unga spelare som är på väg upp. Två av dem, Felicia Johansson och Ros Hashiar möttes i semifinal i flickor 13.

Den gången drog Ros Hashiar längsta strået och fick spela final mot en annan klubbkamrat, Natalie Paulsson Bixo. Även här visade sig Ros Hashiar vara starkast och tog hem segern i flickor 13.

– Det var roligt. Jag hade aldrig vunnit mot henne tidigare. Jag ville verkligen visa att jag ville spela pingis och det var min vilja som gjorde att jag vann, säger Ros Hashiar.

I semfinalen i flickor 14 möttes Ros Hashiar och Felicia Johansson igen. Den här gången blev det ombytta roller. Felicia Johansson vann och säkrade en plats i finalen.

– Jag trodde inte att jag skulle vinna mot henne eftersom jag förlorade matchen innan, säger Felicia Johansson.

Samma tre spelare som tog sig till semifinal i flickor 13 gjorde det också i flickor 14. Natalie Paulsson Bixo mötte Emelie Ekman från Umeå i sin semifinal. Umeåspelaren blev för tuff den här gången och vann med 3–0 i set.

– Jag var inte riktigt med i matchen, jag kunde ha servat bättre, säger Natalie Paulsson Bixo.

Hon besvärades av skada och spelade med en knäet lindat.

– Jag har gjort så gott jag har kunnat. Jag har fått tänka om i spelet och spela mer med skruv i stället för fart, säger Natalie Paulsson Bixo.

Det blev bara Ås-spelare på ena sidan av nätet i den här finalen, men Felicia Johansson bjöd Emelie Ekman på bra motstånd. De två första seten förlorade Ås-tjejen med liten marginal innan bensinen tog slut i sista set.

– De två första gick bra, men i sista var jag inte på tårna och vågade inte slå, säger Felicia Johansson.