Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fina gesten från ÖFK – skänker pengar från lagbonusen till stiftelse: "Vi som spelare är bortskämda"

I ÖFK finns en bonus som bestäms utifrån hur laget presterar.
I år skänker de en del av den till Bassestiftelsen.
– Vi är väldigt bortskämda som spelar fotboll, det är kul att hjälpa de som inte har det lika bra, säger Bobo Sollander till lagets hemsida.

ÖFK:s femteplats i Allsvenskan betyder 45 000 kronor att skänka till välgörande ändamål.

Så ser det nämligen ut enligt det bonussystem som de har i laget. Ju bättre placering, desto bättre bonus till spelarna – och en andel ska alltid gå till välgörande ändamål.

– I år fick jag bestämma vart pengarna ska gå. Jag vet att alla spelare och ledare tycker att det är ett jättebra ställe, säger Bobo Sollander till ÖFK:s hemsida.

Han valde att skänka pengarna till Bassestiftelsen, som har till syfte att verka för trivsel och omvårdnad för barn och unga på sjukhus och kliniker i Östersund. En stiftelse som snart ska avsluta sin verksamhet, men får en sista skjuts med hjälp av ÖFK.

– Det känns bra att hjälpa de som har det svårare i livet just nu. Vi är väldigt bortskämda som spelar fotboll, det är kul att hjälpa de som inte har det lika bra, speciellt barn.

LÄS OCKSÅ

►(+) ÖFK släppte biljettinformationen för tidigt: "Det första som vi kommunicerade ut var felaktigt"

►(+) Somi om nya klubben – och att lämna när det går som bäst: "ÖFK har satt sig i mitt hjärta"

►(+) ÖFK jagar BP-stjärnan – följ allt om ÖFK:s silly season här