Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finfin lokal jazz under november

Att Östersund har en jazzscen som inte går av för hackor kan vi än en gång uppleva några heta veckor i novembermörkret.

Det är eminente slagverkaren Magnus Vikberg som lyckats locka med sig en rad olika spelmän som dyker upp på olika scener, här finns både Roy Okutani, Jens Comén och Erik Oscarsson – dessutom en spännande dansuppvisning redan i morgon.

Paradise lost är en nyskapad duett med trumslagaren Magnus Vikberg och dansaren Maria Nilsson Waller, som i fjol fick Östersunds kommuns kulturstipendium, som resulterade i en uppmärksammad dansföreställning, där Vikberg ingick i ackompanjemanget.

Projektet är inspirerat av myter, Milton, biblisk tradition och diverse populärkultur – tanken är att ge ett episkt småskaligt framträdande utöver det vanliga.

11 november på Jamtli Natt kl. 18–22.

Okutani med komp. En spelning nästa vecka med eminente trumpetaren Roy Okutani, som här kompas av Lars Ericsson på bas och Magnus Vikberg på trummor. Dessutom medverkar Birka-bandet ”Arg/glad”. Sensus är arrangör.

17 november i Storsjöteaterns foajé kl 19.30

Fjellheisen 3 är ännu en trio med samma eminenta komp, denna gång blåser Jens Comén i sin saxofon ackompanjerad av Lars Ericsson och Magnus Vikberg. Man utlovar störtlopp nerför Getryggen och månsken över Kougstasjön!

23 november Jamtli kyrka – lunchkonsert kl 12.00-12.25.

Comén-Vikberg-Renestraum spelar samma kväll på tingshuset, Comén och Vikberg har här fått sällskap av Stig Rennestraum på trummor och elektronik, ett nytt combo som improviserar sig fram, en konsert som kan ta vägen vart som helst.

23 november Tingshuset kl 18.30.

Erik Oscarsson trio består förutom Magnus Vikberg av egensinnige pianisten Erik Oscarsson även av Patric Thorman på bas

”Explosivt, kärvt och tumultartat kan det bli när Erik Oscarsson gästar. Det finns ingen censur och ingen flyktväg när denne sanne punkare sätter sig bakom tangenterna och låter fingrarna tala. Denna gång flankeras han av Patric Thorman och Magnus Vikberg iförda skottsäkra västar och med semaforflaggor i beredskap”.

24 November svarta lådan Länskulturen 19.30.