Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finkänsligt av Triakel

Triakel - Emma Härdelin, Kjell-Erik Eriksson och Janne Strömqvist

Åter kan vi glädjas åt en ny CD från snart 20 års jubilerande Triakel; Emma Härdelin sång och fiol, Kjell-Erik Eriksson fiol och Janne Strömstedt på tramporgel.

Denna nya skiva är ägnad åt visarvet efter Thyra Karlsson, en av våra traditionsbärare som ursprungligen kom från Alanäs i norra Jämtland. Skivan presenterar Triakels ömsinta tolkningar av hennes nedteckningar och visor.

Jag har sagt det förr, men det är en njutning att ta del av Emmas goda diktion, intressanta röst och rena sång.

Ljudbilden på skivan är välbalanserad och nära. Men visst önskar jag ibland att det fanns lite mer nerv och smärta i tolkningarna, emellanåt känns bandet distanserade till uppdraget.

Det griper tag med de lite gladare skillingtrycken som finns med på den här skivan, och låtar med ett slags glad otvungenhet som känns ny för gänget.

Annars har det en tendens att låta som vanligt med Triakel, stabilt och snyggt inom genren, men jag längtar efter lite förnyelse.