Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finsk homochock i Vasa

Annons

för ett tag sedan och jobbade som inslagsproducent till deras motsvarighet till Allsång på Skansen.

Vasa ligger i Österbotten och är kanske inte direkt känt för sin arkitektoniska skönhet. Eller för sin storslagna natur (det är väldigt platt där).

Men som kulturstad imponerar den.

Jag var bland annat och såg en fenomenal uppsättning av Michael Endes ”Momo – Kampen om tiden” på Österbottens Regionteater.

Fantastisk salong med cool snurrscen och annat smått och gott som gjorde att scenografen kunde trolla fram små underverk inför publikens ögon.

Ruggigt bra ensemble också som fick den två och en halv timme långa föreställningen att kännas alldeles för kort.

såg jag tyska elektro-trash-popduon Uzrukki & Ofelia på ungdomsklubben Ritz.

Två spinkiga 18-åringar från Hamburg på egenbekostad promoturné längst i norr. Förbannat bra.

Och jag som hatar sånt där blippblopp i vanliga fall.

Men ach, mein Gott vad de röjde. Vore kul att se dem på Yran. Jag tror att en låt hette Psycho Billy och då förstår ni ungefär hur det lät: En ostämd gitarr och två distade Imacar proppfulla med brutala beats och loopar (gamla farbror Jens tror i alla fall att det heter så).

för att leta efter senaste numret av Esquire och upptäckte att den politiska korrektheten inte spritt sig helt till Finland när det gäller hur man skyltar med pornografiska magasin.

I Sverige gömmer vi ju våra wank-rags numera. I såna där diskreta pappställ, ni vet. Inte Slitz och Vecko-Revyn i och för sig (men vem förväntar sig logik och konsekvens när det gäller den moraliska milisen?).

Hur som helst: I Vasa stod det 50 p-tidningar på rad i ansiktsbarnhöjd inne på kiosken, och flera gayporrtidningar som grädde på moset.

Ingen verkade dock bry sig särskilt mycket om det.

Inte ens de finska machomännen.

Tänk, vad uppfriskande!

med lite bögporrtidningar i Sverige också. Som motvikt till alla nakna och halvnakna tjejer.

Skulle våra svenska, jämställda heteromän palla det?

Att se det i tjorren och affären så fort de skulle in och köpa en dosa snus?

Tvålfagra muskelpaket med smala mustascher som tungkysser varandra insmorda i kokosolja, eller blickar förföriskt in i kameran med en salivglänsande körsbärslollipop i munnen?

Nä, jag tror inte det, va. Men i rättvisans namn borde vi få känna på hur det är. Svenska heterotjejer har ju haft det så i 50 år nu.

Fast tvärtom.

Mer läsning

Annons