Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finskt tillslag kopplas samman med Stekenjokk

Förutom de tre personer som sitter häktade greps på fredagen också en man i finska Österbotten. De är samtliga misstänkta för hantering av fågelägg.

Det finska beslaget omfattar 10 000 fågelägg samt nästan 300 döda fåglar, varav en del var uppstoppade och en del frysta.

Tillslaget kopplas enligt TT samman med det i Sverige och båda fallen påstås ha spelat roll när Stekenjokk i veckan hastigt avlystes och belades med tillrädesförbud.

Plundringen av fågelbon har pågått i flera år, men först nu tycks polisen har fått så konkreta napp att en omfattande aktion inletts. Det är i skenet av den som avlysningen i Stekenjokk skett.

Bakom åtgärden finns misstankar om plundring av fågelbon i jakten på ägg. Polisen hårdbevakar området under häckningstiden

Förutom mannen i Finland sitter alltså redan tre personer häktade i Sverige. De kommer från Södermanland, Västernorrland respektive västra Sverige.