Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finstämt och rivigt med Hoven Droven och Merit

Både Kebnekaise och Träd, Gräs och Stenar är ute på vägarna igen, men jag är inte alls säker på att någon av dem skulle locka 300 betalande till Revsunds kyrka en ljuvlig sensommartisdag i augusti.

Hoven Droven och deras nyfunna partner Merit Hemmingsson hade inga problem att locka fram både allsång och rytmiska handklapp från en mogen och entusiastisk storpublik.

Båda har nya skivor i bagaget, Hovens släpps först nästa månad, men vi fick höra både titelspåret ”Rost” och Bosse Lindbergs ”Håning” som båda ger mycket mer-smak.

Jämfört med spelningen på Yran var framtoningen förstås något mer pastoral, Köttpolskan lämnades utanför kyrkorummet.

Men det hindrade inte att särskilt Hoven bjöd på ett kraftigt sväng och förstod att locka med publiken i varligt medryckande melodislingor.

I ett par nummer smälte artisterna samman till en nästan organiskt bubblande helhet, särskilt mot slutet i exempelvis den norska ”Dortea” eller tolkningen av en smått irländsk sak från Pink Floyd, där Merits orgel drev på.

Där fungerar det bättre än jag vågade hoppas och det är bara att gratulera publiken i Duveds kyrka där combot spelar i kväll, eller Urkults besökare som kan höra dem på lördag.