Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finstämt, tungt och vackert

Trummor & Orgel spelar vackert, de spelar tungt och de spelar finstämt.

Jazzköket lyses upp av filmerna från en skakig handkamera och psykedeliska mönster och färger som projiceras upp på en storbildsduk. Bröderna Anders och Staffan Ljunggren sitter på var sin sida av den lilla scenen. Anders på orgel och Staffan på trummor, de är Trummor & Orgel.

Som vanligt är det varm och trångt inne på Jazzköket. Servitörerna får tränga sig genom publiken och hälften av alla som är där måste stå upp men det är bra, då ges utrymme att svänga med i musiken.

De spelar lugnt och milt och sedan kikar Staffan upp från sitt trumset på Anders. Han ökar tempot, håret yr i takt med trumpinnarna och crescendot exploderar till något fantastiskt. Trummor & Orgel spelar vackert, de spelar tungt och de spelar finstämt. Alltihop i en mix av jazz, rock och indiepop och med inlevelse som ger gåshud.

Om det var varmt innan spelning var det inget mot för hur det var mot slutet av konserten. Vi vill alla höra mer och kön till skivförsäljningen längst bak i lokalen är lång.

---------------------------------------------------------------------------------

Recension: Trummor & Orgel

• Jazzköket

• Lördag

• Arrangör: Klubb Sam

Betyg: 4/5