Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fint stipendium till Marika från Vemdalen

Marika Eriksson, 22 år, från Vemdalen får Wångens ungdomsstipendium. Samtidigt blir hon ny "Wångenkusk" från årsskiftet.
– Jag är tacksam över stipendiet och mycket stolt över att få representera min skola, säger hon i ett pressmeddelande.

Wångens ungdomsstipendium är nyinstiftat och syftar till att ge före detta elever och studenter möjlighet att vidareutbilda sig inom hästyrket. Sipendiet är på 28 000 kronor, fördelat på tre år.

I år går stipendiet till Marika Eriksson, som arbetar hos Jägersrotränaren Joakim Lövgren – där hon bland annat sköter om SM-vinnaren Alfas da Vinci.

Läs mer: Vemdalstjej blev travkomet på Jägersro

Vemdalstjej siktar mot travtoppen

– Mina ambitioner är att fortsätta utvecklas som både kusk och ryttare, med fler styrningar och uppsittningar, samtidigt som jag fortsätter mitt arbete som hästskötare, säger Marika Eriksson.

Hon blir även ny "Wångenkusk", vilket innebär att hon i fortsättningen kommer att köra i en dress med Wångens färger.

– Vi är väldigt nöjda med att kunna presentera Marika som vår nya samarbetspartner bland unga travkuskar. Vår satsning på en ny Wångenkusk ska ses som ett sätt att stötta hennes fortsatta karriär, samtidigt som vi får en finfin representant som kan förknippas med våra utbildningar, säger Ronney Wickzell, marknadschef på Wången, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Marika från Vemdalen om storsegern