Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storöring landad i Långå

/

Lagom till påsk fångade Per Ola Persson i Långå den här storöringen på 4,5 kilo i Ljusnan.

Annons

Per Ola kunde landa öringen, som mättes upp till 73 cm lång, efter en dryg halvtimme som innehöll  en tapper kamp från båda parter. Det skedde rakt utanför Per Olas fritidshus i västra delen av Långå by. Han försökte till en början med flugor, men övergick till spinnare. Då small det!

 

– Jag blev alldeles darrig, berättar Per Ola. Jag trodde aldrig att jag skulle lyckas få den på land. Jag var fortfarande alldeles skakis när jag lämnade in den för kontrollvägning.

Långåfisket är välkänt och bjuder på många stor fiskar, inte bara när det gäller öring utan även röding, harr och sik. En och annan gädda och abborre med anmärkningsvärda vikter bidrar till statistiken. Långå fiskevårdsområde lägger ner stort arbete på att göra Långåfisket till ett av de bästa fiskevattnen. Nu, tiden närmast före påsk, har det varit sedvanligt eldorado för rödingfisket på Grundsjön.

Per Ola Persson har viss vana av storfiskar. I fjol tog han hem segern med den största sik som fångades på fluga: 3,1 kilo vägde den.

Mer läsning

Annons