Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Firade kvinnans födelsedag med föreställning

”Kvinnor är skapade till att bli älskade, inte förstådda”. Det var inledande ord när Öfre Ljusnans teaterförening inbjöd till födelse­dagskalas – för kvinnan.

Annons

Den internationella kvinnodagen uppmärksammades med en föreställning i Härjedalens Fjällmuseum.

Peter Barlach gav åhörarna slagkraftiga sanningar. Sanningar inifrån ett liv där kärnfamilj som utgångspunkt lyser med sin frånvaro och där mina barn och andras ungar skulle kunnat vara slutklämmen. Om det inte vore för Barlach ärlighet, innerliga känsla och uppriktiga givmildhet av sin familjs resa genom livet.

möter inbiten tvåbarnsmor, olyckskorpar som skriker sig hesa, avsaknaden av necessären som reskamrat genom livet. Att finna kärleken i en kvinna med ex och barn sedan tidigare är inte bara solsken. Men när sluträkningen ska betalas, värd varje sekund. Sekvenser ur Barlachs tolkning av livet.

öppenhet fick åhörarna i en närapå fullsatt sal möta en familjs vardag, genom sorg och glädje på ett mycket nära och uppriktigt sätt. Bilder av hur man kan gå varandra på nerverna medan vi skär oss på skärvorna speglades i ord där mitt och ditt bagage tillslut blir vårt.

Som en extra bonus fanns även Anki Kull på plats, iförd skiddräkt, ångande het av valla och åtrå till sporten, där någon med bestämdhet hävdar att kranskulla är det största en kvinna kan bli!