Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fiskare nära bli beskjuten

En man fiskade vid Storsjön när han ska ha varit nära att bli träffad av flera skott som avlossades från ett närliggande hus.

Nu åtalas den man som avlossade skotten.

Annons

Det var mitt på dagen i somras som mannen ska ha gått längs strandkanten vid Storsjön och kastat med kastspö när händelsen ska ha inträffat.

I förhör med polisen har fiskaren sagt att han sett hur en person från ett närliggande hus riktat ett vapen mot den plats där han befann sig och sedan skjutit mellan tre till fyra skott. Fiskaren ska ha hört hur kulorna träffat vattenytan inte långt därifrån han stod.

En av kulorna ska ha hamnat cirka 10 meter ifrån honom. Han ska då ha skrikit åt mannen som höll i vapnet. Mannen med vapnet ska då inte ha skjutit några fler skott utan gått tillbaka in i det hus som han kommit ifrån.

Fiskaren beskriver i förhör att han känt sig rädd och att han upplevt att han befunnit sig i fara.

Nu åtalas mannen som höll i vapnet, som visat sig vara ett gevär, misstänkt för framkallande av fara för annan. Åklagaren anser att mannen inte vidtog tillräckliga säkerhetsåtgärder innan han avlossade skotten.

Den misstänkte mannen förnekar brott. I förhör ska han ha hävdat att han varit ute och tränat skytte. De mål han ska ha skjutit mot bestod av frigolit- och plastbitar. Enligt honom ser han det som omöjligt att någon kula skulle ha kunnat passera över ett 1,20 meter högt så kallat kulfång, bestående av jord och sten, som fanns nere vid sjön.

Han säger sig varken ha sett eller hört någon människa nere vid stranden.