Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Five leaf clover satsar på folkmusik

Annons

Så var det dags för den fjärde och sista delfinalen i Musik Direkt 2009. Fjorton akter deltar och Five Leaf Clover är en av dem. I kväll ställer de upp med både egenskrivet och lånat låtmaterial.

– Det känns inte som att man kan vinna om man bara gör covers på scen, att kunna producera eget material spelar nog stor roll för juryn. Just folkmusik är inte så himla lätt att göra, men det har vi faktiskt lyckats med, säger Rebecka Öberg.

– Det är svårare att förnya folkmusik på samma sätt som man kan förnya annan musik, förklarar Andreas Nordenström.

Karl Tirén och bandets dragspelare, Anders Engström, knep hem en plats i länsfinalen redan förra helgen med Joel Landén Trio. Karl kommer även att delta i metalakten Our Entry.

Av de här tre konstellationerna, vilket skulle du helst vilja ro hem segern tillsammans med?

– Jag är väldigt bred i min musiksmak och jag tycker att all musik är rolig att spela. Men folkmusiken är nog absolut roligast, när alla är riktigt glada och bara kör, då finns det ingen bättre musik att spela, svarar Karl med resterande bandmedlemmarnas blickar på sig.

– Då kommer vi antagligen att grina. Och vara glada. Hela länsfinalen känns bara som en stor fest. Vi behöver inte ens vinna för att bli glada, det skulle vara extremt roligt att få något av de andra priserna.