Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fixa blöjbytet på liten yta

Ett smidigt skötbord sparar mycket plats i det lilla badrummet eller sovrummet. Vi har testat sex modeller - den billigaste hamnar i topp.

För dig som inte har utrymme för fler möbler, eller helt enkelt vill kunna stuva undan skötbordet, finns det olika platssparande lösningar att välja bland. Några av de sex modeller vi har testat lyckas kombinera det enkla och praktiska med bra förvaring. Andra fungerar rätt och slätt som liggunderlag, placerade på spjälsängen eller badkaret.

Ikea Spoling är en av favoriterna, mycket på grund av de många förvaringsfacken och den trevliga lösningen att en av fickorna kan omvandlas till tvättpåse. Dessutom behövs ingen skötdyna, eftersom sektionen som bebisen ligger i är djup och mjuk.

Testvinnare blev Ikea Sniglar, ett skötbord som är stabilt, enkelt och har en stor hylla undertill för förvaring av blöjor och våtservetter. Det är också mycket prisvärt.

Skötbordet Tvättbjörne Classic är praktiskt eftersom det placeras över badkaret i badrummet där du har tillgång till vatten. Det är svårt att montera med många små delar som ska sättas ihop, men fungerar bra när det väl är på plats. Kranen på badkaret måste vara placerad på kortsidan, annars är det svårt att få skötbordet på plats.

Av de tre modeller som fästs på spjälsängen är Brio Changing Top en klar favorit - det är lätt att montera och passar både på en 60 och 70 centimeter bred säng tack vare de två lägena. Dessutom har skötbordet små skydd undertill för att spjälsängen inte ska repas. Även Troll Nicole Top har ett kombinerat glid- och repskydd, men det lossnar på en gång. Babydans modell fungerar inte på en 60 centimeters säng, utan glider åt sidorna. Bordet har dessutom en kant som gör det svårare att få rent.

Ia Wadendal/Wiseguide/TT