Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjällhälsan flyttar in

Fjällhälsans nya lokaler i Vemdalen börjar nu bli klara. Nästa vecka börjar inflyttningen och den officiella invigningen sker den 7 januari.

– Vi öppnar troligen före det, men den riktiga invigningen tar vi efter årsskiftet, säger Bengt Liljemark, ordförande i föreningen som driver hälsocentralen Fjällhälsan i Hede.

Mottagningen i Vemdalen blir en filial till Hede och är Fjällhälsans sätt att möta konkurrensen från den planerade mottagningen som landstinget och Skistar kommer att öppna på Vemdalsskalet.

Fjällhälsan flyttar in i den distriktssköterskemottagning som landstinget lade ner för några år i centrumhuset i Vemdalen. Ombyggnationerna är snart klara och enligt Bengt Liljemark ska utrustning samt möbler installeras kommande vecka.

– Det känns riktigt bra, framför allt då många fast boende är positiva till att vi öppnar i Vemdalen. Men naturligtvis hoppas vi även att turisterna i området utnyttjar möjligheten att få hjälp vid vår mottagning, säger Bengt Liljemark.

Landstingets satsning på Vemdalsskalet har väckt många reaktioner då man menar att det konkurerar med Fjällhälsan. Över 1 000 personer har skrivit under det upprop där boende i Hede- och Vemdalsområdet protesterade mot planerna.