Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjällhälsan flyttar in

Fjällhälsans nya lokaler i Vemdalen börjar nu bli klara. Nästa vecka börjar inflyttningen och den officiella invigningen sker den 7 januari.

Annons

– Vi öppnar troligen före det, men den riktiga invigningen tar vi efter årsskiftet, säger Bengt Liljemark, ordförande i föreningen som driver hälsocentralen Fjällhälsan i Hede.

Mottagningen i Vemdalen blir en filial till Hede och är Fjällhälsans sätt att möta konkurrensen från den planerade mottagningen som landstinget och Skistar kommer att öppna på Vemdalsskalet.

Fjällhälsan flyttar in i den distriktssköterskemottagning som landstinget lade ner för några år i centrumhuset i Vemdalen. Ombyggnationerna är snart klara och enligt Bengt Liljemark ska utrustning samt möbler installeras kommande vecka.

– Det känns riktigt bra, framför allt då många fast boende är positiva till att vi öppnar i Vemdalen. Men naturligtvis hoppas vi även att turisterna i området utnyttjar möjligheten att få hjälp vid vår mottagning, säger Bengt Liljemark.

Landstingets satsning på Vemdalsskalet har väckt många reaktioner då man menar att det konkurerar med Fjällhälsan. Över 1 000 personer har skrivit under det upprop där boende i Hede- och Vemdalsområdet protesterade mot planerna.