Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjällhälsans filial i Vemdalen invigd

Nu är läkarmottagningen i Vemdalen invigd. Många bybor och en och annan gäst i området passade på att titta in och lyckönskade personalen.

– Toppen, nu blir det nära för oss, sa Ann-Marie och Bengt-Rune Alvarsson från Hjo som varje år vintersemestrar i Björnrike.

I och med satsningen i Vemdalen och landstingets etablering på Vemdalsskalet har det plötsligt blivit gott om sjukvårdsmottagningar i Hede/Vemdalsområdet. Den befolkningsägda Fjällhälsan i Hede har fått sällskap av mottagningar både i Vemdalen och Vemdalsskalet. Ingen kan i dag säga om patienterna kommer att räcka till och invigningstalaren, före detta kommunalrådet Lennart Olsson (S), var inte snäll mot hans politiska kollegor.

– Så här går det när en politisk majoritet vid landstinget totalt tappat greppet om ekonomi och hur det kan äventyra befintlig verksamhet, sa Lennart Olsson.

Han påpekade att landstinget tidigare lagt ner distriktssköterskemottagningen i Vemdalen och även velat lägga ner hälsocentralen i Hede.

– Dessbättre kunde den räddas kvar genom alternativ driftform och den har fungerat mycket bra sedan den blev medlemsägd.

– Men naturligtvis gläds jag för alla bybor Vemdalen som nu får nära till vården. Fjällhälsan möter på det här sättet konkurrensen från Vemdalsskalet på ett bra sätt och hade egentligen inget annat val, sa Lennart Olsson.

Fjällhälsans enhetschef, Annika Cederlund, är glad att man håller tidsplanen och att personalfrågan ordnat sig. Enligt henne blir filialen i Vemdalen en mottagning med läkare och sköterska under tiden jul till och med påsk. Övriga tider blir det en distriktssköterskemottagning som ska vara öppen måndagar och torsdagar.

– Vi har en fantastisk personal som ställer upp på det här. Men naturligtvis måste vi förstärka upp vissa veckor, sa Annika Cederlund.

Filialen i Vemdalen öppnade redan den 23 december och enligt Annika Cederlund har patienttillströmningen varit bra.

– Vi har haft mellan 10-15 besök per dag och det är vi nöjda med.

På Vemdalsskalet öppnade landstinget sin filial dagen före julafton.

– Än så länge i provisoriska lokaler, den riktiga invigningen blir den 23 januari, säger Torgny Svensson, Skistars destinationschef i Vemdalen.