Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjällmuseet firade 10-årsjubileum

Med en parad genom byn och ett bejublat uppträdande av Torgny ”Kingen” Karlsson uppmärksammades Fjällmuseet som igår fyllde 10 år.

– När museet invigdes hade vi kungen här, men idag har vi ”Kingen”. Det smäller nästan högre, sa Tage Persson, efter det han berättat historien bakom museet.

– För den som inte vet så är Torgny ”Kingen” Karlsson Svegsgrabben med rötter i både Sveg och Hede, känd från bland annat ”Så ska det låta”.

Sten Rentzhog som var en av initiativtagarna till Fjällmuseet, tog tillfället i akt och passade på att be alla härjedalingar om ursäkt. Han glömde säga ” Kära Härjedalingar” när han höll sitt tal för prick tio år sedan.

– Det har grämt mig ända sen dess, men nu får jag chansen att säga det. Kära Härjedalingar! Jag och min hustru tycker så mycket om det här området att vi nästan har bosatt oss här. Fjällmuseet är en saga som blev sann och tiden när vi byggde upp det är en tid som jag minns med glädje. Tänk vilket fantastiskt engagemang från er Härjedalingar.

Något engagemang tyckte inte Tage Persson att Härjedalens kommun visade.

– Jag tycker nog att de borde ha någon representant från kommunen här i dag.