Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjällräddningar och fylleri

Det blev en lång fredag för Jämtlandspolisen i går, då det sedvanliga fylleriet varvades med ett flertal fjällräddningar.

Listan över länspolisens insatser under fredagen blev lika lång som den brukar men det ett lite annat innehåll än vad myndigheten är van vid.

Under dygnet togs ett 15-tal personer in för tillnyktring i polisens fyllecell och tre av dem efter att ha misshandlat människor i sin omgivning.

Två personer, båda påträffade i Åre, är misstänkta för droginnehav.

En ganska vanlig långfredag i Jämtland, sammanfattar Hans Ängquist, som är vakthavande befäl på polisen.

– Det var ungefär som det brukar vara kan man säga. Det som stod ut under gårdagen var att vi hade väldigt många fjällräddningar, säger han.

För fjällräddningar blev det tre på raken av, inom loppet av tre timmar.

Först var det en skidande man som föll och skadade sig i närheten av Storlien, så att Fjällräddningen tvingades åka till hans undsättning. Bara minuter efteråt bröt en man i 30-årsåldern benet i Lofsdalen så att ambulanshelikoptern tvingades rycka ut.

Och sist men inte minst gick den stora lavinen på Västerskutan i Åre och orsakade ett stort räddningspådrag tills det kunde konstateras att ingen dragits med i snömassorna.