Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjällström tog hem totalsegern i Svenska cupen

Åre-åkarna fortsätter att dominera i freestylepisterna. Helgens topp stod Ludvig Fjällström för som säkrade totalsegern i Svenska cupen.

Annons

Den andra deltävlingen i Skandinaviska Freestylecupen avgjordes i Kungsberget och var dessutom den sista deltävlingen i Svenska cupen.

Åres freestyleungdomar fortsätter att visa klass och den store vinnaren den här gången blev Ludvig Fjällström.

I herrar ungdom handlade toppstriden om klubbkompisarna Ludvig Fjällström och Jens Lauritz och de tog varsin seger. I lördagens singelpuckeltävling stod Ludvig överst och Jens var tvåa. I söndagens parallellfinal var det omvänd ordning. Men den store vinnaren var ändå Ludvig som dessutom säkrade totalsegern i Svenska cupen före klubbkompisen Fredrik Sätherberg.

lovande ut. Förutom de fem Åreåkarna i herrar ungdom har vi i Sverige dessutom fyra, fem åkare från andra klubbar som ligger i toppklass. Vi har faktiskt aldrig haft så många lovande talanger i en och samma kull. På tjejsidan är det också mycket lovande, säger förbundscoachen Tomas Carlqvist.

Veronica Carlqvist i damer elit fick också en seger och en andraplats med sig hem. Hon var tvåa i singeln efter Karin Palmqvist, Gävle, men hade sedan bättre domarsiffror än Karin i parallellfinalen. Sanna Mona var där femma.

I Kidsklassens singeltävling vann Nisse Wersén säkert medan han fick nöja sig med en tredjeplats i parallellen. Philip Olofsson och Loke Nilsson var femma. Nilsson blev dock totalsegrare i Svenska cupen.

I ett tufft startfält åkte Erik Kikajon in på en sjundeplats i singeln och en femteplats i parallellen.

– Det har varit en bra helg för oss. Vi har duktiga åkare och en mycket bra stämning i gruppen. Det bådar riktigt gott för finalen i Skandinaviska men framför allt för SM som vi kör hemma i Åre 4–5 april, säger Åreledaren Anders Olofsson.

går vidare i finska Soumitunturi kommande helg och Åres ungdomar har goda chanser att lägga beslag på topplaceringarna.