Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjällström tog hem totalsegern i Svenska cupen

Åre-åkarna fortsätter att dominera i freestylepisterna. Helgens topp stod Ludvig Fjällström för som säkrade totalsegern i Svenska cupen.

Annons

Den andra deltävlingen i Skandinaviska Freestylecupen avgjordes i Kungsberget och var dessutom den sista deltävlingen i Svenska cupen.

Åres freestyleungdomar fortsätter att visa klass och den store vinnaren den här gången blev Ludvig Fjällström.

I herrar ungdom handlade toppstriden om klubbkompisarna Ludvig Fjällström och Jens Lauritz och de tog varsin seger. I lördagens singelpuckeltävling stod Ludvig överst och Jens var tvåa. I söndagens parallellfinal var det omvänd ordning. Men den store vinnaren var ändå Ludvig som dessutom säkrade totalsegern i Svenska cupen före klubbkompisen Fredrik Sätherberg.

lovande ut. Förutom de fem Åreåkarna i herrar ungdom har vi i Sverige dessutom fyra, fem åkare från andra klubbar som ligger i toppklass. Vi har faktiskt aldrig haft så många lovande talanger i en och samma kull. På tjejsidan är det också mycket lovande, säger förbundscoachen Tomas Carlqvist.

Veronica Carlqvist i damer elit fick också en seger och en andraplats med sig hem. Hon var tvåa i singeln efter Karin Palmqvist, Gävle, men hade sedan bättre domarsiffror än Karin i parallellfinalen. Sanna Mona var där femma.

I Kidsklassens singeltävling vann Nisse Wersén säkert medan han fick nöja sig med en tredjeplats i parallellen. Philip Olofsson och Loke Nilsson var femma. Nilsson blev dock totalsegrare i Svenska cupen.

I ett tufft startfält åkte Erik Kikajon in på en sjundeplats i singeln och en femteplats i parallellen.

– Det har varit en bra helg för oss. Vi har duktiga åkare och en mycket bra stämning i gruppen. Det bådar riktigt gott för finalen i Skandinaviska men framför allt för SM som vi kör hemma i Åre 4–5 april, säger Åreledaren Anders Olofsson.

går vidare i finska Soumitunturi kommande helg och Åres ungdomar har goda chanser att lägga beslag på topplaceringarna.