Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjällturen växer

MTB-loppet Fjällturen växte till sig rejält under andra året då antalet starter fördubblades. Sportsligt blev det en uppvisning från Fredrik Eriksson, kungen i norden när det gäller långlopp på mountainbike.

– Vi är väldigt nöjda med att ha fördubblat antalet starter. Vi har gjort en rad förbättringar från förra året och tanken är att växa ytterligare så vi hoppas på feedback från våra deltagare, säger tävlingsledaren Magnus Rydhult som sken ikapp med solen under dagen när han myste över att se så många cyklister.

Den största tävlingsklassen, 58 kilometer herrar, bjöd inte på någon större dramatik. Fredrik Eriksson, Axa Sports Club, bara drog som en avlöning, förklarade tvåan Anders Södergren.

– Visst fick jag lucka tidigt men det var ändå ett roligt lopp att köra och en fin bana. Det finns vissa ställen att förbättra men det är ju bara andra året som tävlingen arrangeras så jag är imponerad, säger Fredrik Eriksson som är tveksam till hur fortsättningen ser ut när det gäller cyklandet för hans del. Han har lagt av en gång men gjorde comeback med målet att vinna Cykelvasan och Birkebeinern i Norge och det har han klarat av.

– Vi får se hur det blir. Det är ju möjligt att jag kommer tillbaka hit och kör nästa år, men frågan är i vilken form.

Anders Södergren gjorde ett starkt lopp som tvåa, särskilt med tanke på att han bara letat fram sin cykel två gånger tidigare den här sommaren.

En stark insats gjorde Martin Nilsson från Sveg men numera tävlande för Östersunds CK.

– Det här var bättre än vad jag hoppats på. Jag har ju tränat mycket landsväg genom åren men nu har det gått över mer till MTB, det är roligare och framför allt så känns det säkrare på träningarna när man slipper landsvägstrafiken.

I damklassen segrade Nellie Larsson, Mellbystrand, och hon var lika överlägsen som Fredrik Eriksson.

– Jag orkade trycka på bra och jag är riktigt nöjd med loppet, berättar Nellie Larsson.

De riktiga hjältarna var ändå alla motionärer som tog sig runt den tuffa banan. Väl i mål så kunde alla vara nöjda med sin prestation.