Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fläskfilé-bilden som gör succé på nätet

Östersundaren Karl Högbom ilsknade till på dem som kritiserade hans jaktbilder på döda älgar på Facebook. I år lade han därför i stället upp en bild på fläskfiléer med tillhörande text, och den har gjort succé på internet.

ÖP ringer upp Karl Högbom för att få veta mer om hans Facebook-succé.

Han berättar att ett tiotal medier har hört av sig för att få göra en intervju, men han har bara tackat ja till Nyheter24. Resten har han sagt nej till.

– Jag känner tjejen på Nyheter24 som skrev den texten och jag ville gärna vara schysst mot henne, säger Karl Högbom.

Men nu får det vara bra, tycker han. Hans inlägg har fått en sådan stor spridning som han aldrig tänkt att det skulle få.

– Det var en skojig grej för mig, jag har inte tid att hålla på att ge en massa intervjuer, säger han.

Karl Högbom brukar varje år – precis som många andra jägare – lägga upp bilder från älgjakten, med sig själv tillsammans med en skjuten älg. På grund av det har han fått kritik av en del människor som tycker att det är osmakligt med bilder på döda djur.

I år tänkte han därför annorlunda och lade i måndags upp en bild på fläskfiléer.

Till Nyheter24 berättar han om hur han tänkte.

– Tanken slog mig redan efter inlägget förra hösten att folk verkar ha problem med att se ett dött djur, men att gå förbi köttdisken på affären går bra. Jag tycker det är så jävla synd att folk är så blinda eller helt enkelt inte bryr sig mer om vad de stoppar i sig eller vilken typ av företag de stödjer när de köper kött från vissa ursprung, säger han till Nyheter24.

När den här texten skrivs, onsdag förmiddag, har Karl Högboms Facebook-inlägg hittills gillats av drygt 10 700 personer, fått mer än 600 kommentarer och delats över 1 600 gånger.

Här kan du läsa intervjun med Karl Högbom på Nyheter24.

Här kan du läsa hans Facebook-inlägg i sin helhet.