Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flatmo svarar efter C-attacken

Replik till Yngve Hamberg från Theresa Flatmo:

Nu blev det ännu viktigare med en utredning!

Min centerkollega I Bräcke Yngve Hamberg ifrågasätter mitt krav på en opartisk utredning av affärerna mellan Folkets Hus och Bräcke kommun.

Det förvånar säkert läsarna lika mycket som det förvånar mig, men understryker egentligen bara en sak.

Det behövs någon i Bräcke kommun som vågar ställa de obehagliga frågorna. Vi är några Centerpartister som är beredda att göra det.

Min önskan är inte att dra Bräckes varumärke i smutsen, eller komma åt någon förening eller enskild person.

Mitt politiska krav är att det görs en opartisk utredning av alla de avtal som finns mellan Bräcke Folkets Hus förening och kommunen, att summor offentliggörs, att avtalsvillkor värderas.

När utredningen är gjord får vi utvärdera om resultatet är bra eller dåligt för de inblandade.

Jag inser att det finns avtal som ingåtts med tillstyrkan från partikamrater till mig. Det förändrar inte mitt krav. Tvärtom. Menar jag allvar med en opartisk utredning blir det ännu viktigare att driva det kravet när jag får mothugg av min egna.

För min personvalskampanj betyder det heller inget. Jag kampanjar för Centerpartiet i Bräcke, för ett bättre företagsklimat, för bättre ordning på kommunekonomin, för justa upphandlingsregler och för bra både stora och små skolor i kommunen. Om det kallas populism så tar jag det med jämnmod.

Yngve Hamberg har rätt att driva sin kampanj precis som han önskar, det kan jag inte lägga mig i. Min enda reflektion är att han kanske skulle vara lite försiktig med sin dubbla roll som både anställd hos kommunen och politiker.

Jag kämpar vidare.

Theresa Flatmo, stolt Centerpartist

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel