Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler anmäler kränkning i ny app

Brottsanmälningarna mot appen Secret ökar.
– Hela samhället måste ta sitt ansvar, även föräldrar, säger Birgitta Dellenhed, chef för polisens ungdomssektion i Storgöteborg

Annons

Fyra tonårsflickor i Kungsbacka har polisanmält att de blivit kränkta genom appen, som fungerar som ett nätforum där alla användare är anonyma och kan samlas i olika digitala rum utifrån exempelvis vilken skola man går i.

Enligt polisen handlar det om lättklädda bilder samt kommentarer med sexuell anspelning, rapporterar SVT:s Västnytt.

Tidigare har ungdomar på en gymnasieskola i Helsingborg polisanmält samma typ av händelse. Även skolor i Stenungsund och Lerum ska ha reagerat på att appen används bland eleverna.

Birgitta Dellenhed, chef för polisens ungdomssektion i Storgöteborg, säger till TT att hon är övertygad om att det finns många fler unga som blivit utsatta men som inte polisanmält.

– Man vet att i många fall kan vi inte lösa brottet, för att vi inte får ut uppgifter från företagen, säger hon.

Enligt henne var det uppror som skedde 2012 bland ungdomar i Göteborg efter kränkningar i appen Instagram en väckarklocka för polisen. Nu har hon fått i uppdrag att utveckla en speciell brottskod för kränkningar på just internet, något som inte finns i dag.