Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler anmäler kränkning i ny app

Brottsanmälningarna mot appen Secret ökar.
– Hela samhället måste ta sitt ansvar, även föräldrar, säger Birgitta Dellenhed, chef för polisens ungdomssektion i Storgöteborg

Fyra tonårsflickor i Kungsbacka har polisanmält att de blivit kränkta genom appen, som fungerar som ett nätforum där alla användare är anonyma och kan samlas i olika digitala rum utifrån exempelvis vilken skola man går i.

Enligt polisen handlar det om lättklädda bilder samt kommentarer med sexuell anspelning, rapporterar SVT:s Västnytt.

Tidigare har ungdomar på en gymnasieskola i Helsingborg polisanmält samma typ av händelse. Även skolor i Stenungsund och Lerum ska ha reagerat på att appen används bland eleverna.

Birgitta Dellenhed, chef för polisens ungdomssektion i Storgöteborg, säger till TT att hon är övertygad om att det finns många fler unga som blivit utsatta men som inte polisanmält.

– Man vet att i många fall kan vi inte lösa brottet, för att vi inte får ut uppgifter från företagen, säger hon.

Enligt henne var det uppror som skedde 2012 bland ungdomar i Göteborg efter kränkningar i appen Instagram en väckarklocka för polisen. Nu har hon fått i uppdrag att utveckla en speciell brottskod för kränkningar på just internet, något som inte finns i dag.