Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler bokar in stylade bebisar

Bebisar ingosade i en filt, nedsatta i en spann eller med en rosett i håret. Allt fler bokar stylade fotografier av nyfödda och det gäller att skynda på innan bebisen stelnar till.

Annons

– De ska helst vara fem–tio dagar, då är de fortfarande mjuka i kroppen. Sedan blir de inte lika formbara utan vill sträcka ut armar och ben. Jag vill tulta ihop dem som ett litet paket, säger fotograf Rose-Marie Borgström.

Hon får allt fler bokningar till sin studio i Trelleborg och är inte ensam om att märka av trenden. Även fotograf Jenny Puronne märker att fler hör av sig till hennes studio i Stockholm.

– Jag har säkert fyra gånger mer bokningar nu än när jag började 2006.

Skrik och gråt hör till det som fotografen måste vara beredd på och är en ständig utmaning.

– Det är inte lätt, man har målat upp en bild av hur man vill ha det och sedan är barnet kanske inte där, utan jätteledsen. Men nu har man lärt sig, de behöver mat, sömn och värme. När det är avcheckat är barnet ofta där igen, säger Rose-Marie Borgström.

Varför måste barnen vara glada?

– Jag tror att hela trenden går ut på att visa att man är en bra förälder, då vill man inte visa upp ett gråtande barn. Personligen kan jag tycka att det är fantastiskt med olika känslor, men då blir det mer konstnärliga bilder.