Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler bussturer behövs

Nu är jag less på busstiderna! Jag bor just nu cirka en timmes bussresa ifrån Östersund där jag går skola, och tre dagar i veckan börjar jag 08.40.

Då måste jag ta bussen som går 06.25 för att hinna i tid, vilket betyder att jag är i Östersund cirka 07.25, en timme och en kvart innan vi börjar.

Bussen efter denna går 07.45 vilket betyder att jag skulle komma 5–10 minuter sent varje gång. Det är nästan skrattretande, jag måste kliva upp ungefär två timmar tidigare än vad jag skulle ha behövt.

Det är ungefär samma sak på eftermiddagen. 16.20 går den buss jag åker med mest. Den innan går 14.40. Vi slutar i genomsnitt runt 15.00.

Då måste jag vänta en timme och 20 minuter, och detta är nästan varje dag, om det är något speciellt så jag hinner med 14.40.

Det är inte lika farligt på eftermiddagen dock, då kan man gå på stan och vara med kompisar och så, men även det blir jobbigt i längden.

Det jag vill få fram är att jag vill ha ändring i busstiderna, fler bussar kanske? Det är löjligt hur lite tid det behövs (i alla fall på morgonen) för att det ska bli bättre.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel