Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler flyg från Åre-Östersunds flygplats

Malmö Aviation ökar antalet flyg mellan Östersund och Stockholm i december när vintersäsongen startar. Sedan en månad sedan sätter flygbolaget in större plan på vissa avgångar.

Det går bra för uppstickaren Malmö Aviation. Bättre än väntat, enligt Björn Lundberg, kommersiell chef vid Malmö Aviation.

– Vi har fått ett fantastiskt gensvar från marknaden i Östersund, och i Stockholm ska jag också säga. Vi är mycket nöjda.

Bolaget började flyga från Åre Östersunds Flygplats 2 september. Först skulle de mindre planen Saab 2000 Turboprop köras på sträckan. De tar 50 passagerare.

– För en månad sedan började vi sätta in större plan, vilket är tidigare än vi planerat, men vi såg möjligheten till att göra det, säger Björn Lundberg.

De större jetplanen Avro tar 112 passagerare sätts nu i på vissa avgångar på söndagar och det kommer att ske på fler avgångar.

När vinterturisterna vill åka till länet börjar bolaget köra även på lördagar.

Framgångarna borgar gott för framtiden, enligt Björn Lundberg. Malmö Aviation planerar att bli kvar på sträckan under lång tid.

– Vi är en långsiktig aktör och ser långsiktigt på den här satsningen.