Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler söker sig till kvinnojouren

Kvinnojouren – en fristad i ingenmansland har haft sitt årsmöte där verksamheten för 2013 avhandlats. Vi kunde tyvärr konstatera att siffrorna i stödverksamheten pekar åt fel håll.

Aldrig har så många kvinnor varit i kontakt med jouren som 2013. Det blåser kalla vindar i hela landet och kvinnor drabbas på flera olika plan.

Feminister attackerades av nazister i Malmö på kvinnodagen, tidigare i år. Nazisternas våld måste fördömas, oavsett var det sker, och det är ingen tillfällighet att rasistiska eller andra extrema organisationer attackerar just feminister.

Den kvinnosyn som finns inom extrema ideologier, vill starkt begränsa kvinnors rättigheter och kampen för ett jämställt samhälle.

Feminism strävar efter jämställdhet, att vilja ha lika villkor för kvinnor och män, och att utjämna de skillnader som finns i vårt samhälle. I motsats till detta finns dessa extrema ideologier som i sin antifeminism attackerar, mer eller mindre våldsamt, det jämställda och inkluderande samhället.

Kampen för ett jämställt samhälle, åsikt – och yttrandefriheten och respekt för varandra är ingen naturlag, utan en kamp som måste föras dagligen. Vi på kvinnojouren gör just detta genom att belysa frågan om kvinnors rätt till ett liv i frihet och utan våld.

Mäns våld mot kvinnor är den yttersta konsekvensen av ett ojämställt samhälle. Kampen måste tas hela tiden och på fler än en arena.

Kvinnojouren – en fristad i ingenmansland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel