Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler trygghetsboenden på gång i Härjedalen

Några lägenheter i Senioren i Sveg håller på att göras om till trygghetsboenden. Därmed blir Härjegårdar, och inte kommunen, hyresvärd.

Troligen blir lägenheterna tillgängliga för personer över sjuttio år.

Idag kräver alla lägenheter i Senioren biståndsbeslut och förmedlas av kommunen. Det finns även planer på att göra om äldreboenden i Hede och Funäsdalen till trygghetsboenden. 

– Vi är fler och fler som blir äldre. Jag tror att vi kommer att behöva många olika boendeformer framöver. Det är en viktig fråga för Härjegårdar och vi samarbetar självklart med socialnämnden i den här frågan, säger Härjegårdars vd Hans Svensson.

 Härjegårdar har även planer på att utveckla äldreboenden i Sveg i fler fastigheter än i Senioren. 

– Vi ser över om vi kan göra om äldreboendena i Sveg, Hede och Funäsdalen och anpassa dem för de som är demenssjuka. Hälften av Härjegårdars hyresgäster är äldre än sextio år och det finns behov av att tillgänglighetsanpassa lägenheterna. Det handlar om att installera hissar, ta bort trösklar och bredda dörrar. 

– Den stora andelen äldre hyresgäster gör att vi vill anpassa lägenheterna så att de har möjlighet att bo hemma som länge som möjligt, säger Hans Svensson.