Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler vårdas inom psykiatrisk slutenvård

Fler och fler vårdas inom den psykiatriska slutenvården. Det visar uppgifter som Socialstyrelsen tagit fram åt nyhetsbyrån Siren.

Statistiken visar också på skillnader inom landet. Människor i Stockholms län vårdas mest, följt av invånarna i Norrbottens och Västerbottens län.

– Siffrorna speglar den psykiska ohälsan och trycket på den psykiatriska slutenvården i ett län, säger Tord Forsner på Socialstyrelsen till Nyhetsbyrån Siren

– Psykisk sjukdom kan orsakas av såväl ärftliga faktorer som miljöfaktorer. Och socioekonomiska förhållanden har betydelse för vilken vård vi får. Vi vet att psykisk ohälsa ofta skapar försörjningssvårigheter och förstärker utsattheten. Arbetsmarknaden i en liten kommun kan ju till exempel vara begränsad, säger utredaren Tord Forsner till Nyhetsbyrån Siren.