Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler vårdentreprenörer behövs

Annons

Hälsovalet är här för att stanna. Centerpartiets förste vice ordförande Anders W Jonsson tvekar inte om att framhålla den enskildes rätt att själv få välja var och till vilken läkare han/hon ska få gå för att få vård.

Anders W Jonsson besökte i söndags Fyrås i norra Jämtland. På ett välbesökt möte pratade han politik i allmänhet och centerpolitik i synnerhet.

Det var uppskattat. Centerledaren utgick från partiets historia, som han menar alltid handlat om den enskildes rätt att få bestämma över sig själv. Inte att ett parti, (Socialdemokraterna), ska forma det mesta utifrån en kollektiv samhällssyn och ideologi.

Centerpartiet är fortfarande den givne garanten för en positiv landsbygdspolitik, hävdade Jonsson och nämnde oppositionens, (Miljöpartiet) tankar om en införd lastbilsskatt som rent landsbygdsfientlig, inte minst för Norrland och inlandet.

Jobblinjen är central. Via fler arbetade timmar och att fler människor kommer i arbete, stärks statskassans skatteintäkter vilket är den enda vägens politik för bibehållen och ökad välfärd.

På plats i norra Jämtland gick det förstås inte undgå en diskussion om hälsovalet, den heta debatt som florerade i förra veckan och där delar av den politiska landstingsledningen hävdade att skattepengar som går till vinst i ett privat företag, (Nya Närvården), i princip kan benämnas som en styggelse.

"Det är ett tokigt resonemang. För utan den private vårdgivare som finns på tre orter här i norra Jämtland, skulle invånarna ha en långt sämre vård. Det visar sig att landstinget själva inte klarar av att hantera en primärvård som bär sig ekonomiskt. Vi kan därför bara konstatera att det behövs fler som Hans Boberg med hans entreprenörsanda. Gärna även i Östersund", menade Anders W Jonsson.

Per Hansson