Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera bilar i trafikolycka

En polispatrull krockade med bilkön efter en trafikolycka på E 45 under måndagsmorgonen. Sammanlagt sju personer fick föras till sjukhus.

E 45 norr om Östersund var olycksdrabbad under måndagsmorgonen. Först skedde en frontalkrock i höjd med Österåsen vid 06.30-tiden. Då hade en bil kommit över i mötande körfält.

De tre inblandade personerna ska ha kunnat ta sig ut ur bilarna själva, innan de fördes till sjukhus. Varför krocken inträffade är ännu oklart.

Polispatrullen som åkte mot olycksplatsen kom inte ända fram. De krockade med den stillastående bilkön som bildats på grund av den första olyckan. Bilen som blev påkörd for framåt och krockade i sin tur med bilen framför.

Fyra personer var inblandade i den senare olyckan. Båda poliserna, som uppges ha varit vid medvetande, fick klippas loss och därefter föras till sjukhus.

Sammanlagt sju personer drabbades under morgonens trafikolyckor. Hur skadeläget ser ut för den ena av poliserna är oklart, men de andra sex inblandade ska ha klarat sig med lindriga skador.

Trafiken stängdes av på E 45 och kunde öppnas igen vid 10-tiden på måndagen.

Olyckan som polisen var inblandad i inträffade först vid 07.40-tiden. Nattens vakthavande befäl gjorde bedömningen att uppdraget kunde vänta på nästa turlag för polisens del, då den första olyckan inträffade vid skiftbytet.

Varför polisbilen krockade med bilkön är inte utrett än. Urban Dahlbäck vid trafikpolisen anser sig inte ha fått tillräckliga uppgifter för att kunna uttala sig om saken. Först om några dagar räknar polisen med att ha en ordentlig överblick över händelseförloppen.

Krocken där polisbussen var med kommer att utredas som ett trafikärende. Men polisen lär be sina kollegor i ett grannlän om hjälp.

– För att kunna undvika eventuella invändningar om att vi utreder våra egna ärenden, brukar vi försöka samarbeta och lämna över till andra län, säger Urban Dahlbäck.