Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera dagskassor borta efter inbrottet på travet

Inbrottet mot travrestaurangen gav flera dagskassor som byte. Det berättar polisen – utan att närmare kunna ange något belopp.

Polisens tekniker har haft fullt upp sedan inbrottet i Spiltas restaurang upptäcktes på söndagsmorgonen. Det hade då varit trav i tre dagar, däribland Jämtlands stora pris som är årets särklassiga tilldragelse inom travet i länet.

Just nu jobbar man med att avgränsa den tidsperiod som inbrottet skedde inom.

– Vi vet att personalen gick hem och låste vid 23.30 på lördagskvällen och runt 8 på söndagsmorgonen upptäcktes inbrottet, berättar polisens förundersökningsledare Sanna Mattsson.

Larmet till restaurangen har dödats genom att kablar har klippts av. Tekniker tittar nu först och främst på om det går att avgöra när detta skedde.

– Än så länge har vi inte fått ett endaste tips kring inbrottet. Om vi nu kan ringa in det i tiden så blir det kanske lättare för eventuella vittnen att koppla iakttagelser till själva händelsen, menar Sanna Mattsson.

Av allt att döma är det en rekordstöt som skett. Enligt polisen rör det sig om minst två dagskassor. Även om de flesta numera betalar med kort så ska det ändå röra sig om en försvarlig mängd kontanter efter en så här välbesökt helg.

– Vi har en bra bild över hur mycket kontanter som försvunnit, men jag överlåter till polisen att gå ut med summan, om det skulle bli aktuellt, säger travets vd Jan Quicklund.

Han har förhoppningar om att de försäkringar som finns ska kunna täcka huvuddelen av stölden. Svensk travsport har centralt placerade jurister som tittar närmare på försäkringsvillkoren.

– Det säkerhetsskåp som brutits upp är godkänt för att förvara större belopp i. Därför tycker jag att jag har fog för att vara optimistisk när det gäller försäkringsfrågan, menar Jan Quicklund.