Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera debutanter i alpina världscupen i helgen: "Ett bra ställe att börja på"

I helgens alpina världscup, för herrarna i Val Gardena, Italien, och för damerna i Val d'Isére i Frankrike, gör flera svenska åkare världscupdebut.

Under helgens tävlingar i alpina världscupen kommer flertal svenskar till start. Fredagen inleds med Super G, där Felix Monsén tävlar. Med honom kommer även en till åkare att delta, där det står mellan Zack Monsén, Olle Sundin och Filip Platter, där ingen av dem tidigare har åkt världscupen och därmed debuterar någon av dem på fredagen.

På lördagen kommer sedermera Lisa Hörnblad, som har Höga Kusten Alpin som sin klubb och Lin Ivarsson, Åre, att göra debut i världscupen när de åker i damernas störtlopp.

– Både Lisa och Lin är med för att lära sig så mycket de kan. Jag har inga krav på framskjutna placeringar från dem utan en debut är en debut, och det är viktigt att börja någonstans och jag tycker att Val d’Isère är ett bra ställe att börja på, säger huvudtränare Lars Melin i ett pressmeddelande.

De båda kommer också att tävla i söndagens Super G.

Läs också: Anders Pärson hyllar Lisa Hörnblad efter hennes VM-insats: "Du vet vad det handlar om"

För Plus-kunder: Lisa Hörnblad efter vinsten i europacupen: "Jag var lite chockad"