Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera glada besked för ÖFK

Inte nog med att ÖFK spelade bra och vann träningsmatchen hemma mot Friska Viljor med 3–0. I går gav också Jonas Svanberg klartecken för en glädjande comeback.

Efter två inledande förlust-er på bortaplan i Stockholm, kom så i går en skön seger för ÖFK. Tränarduon Kalle Björklund och Niklas Dahlström fick dessutom flera glada besked.

ligger ÖFK väl framme. Efter en trevande start, växte laget i spelstyrka och i andra halvlek löpte laget sönder Friska Viljor – ett lag som i fjol slutade sjua i division 2 norra.

– som i fjol hade klara skönhetsfläckar – såg lovande ut i andra halvlek. ÖFK:arna löpte mycket och offensivvågorna kunde mycket väl ha gett både 4– och 5–0.

spelarna visade gott gry och smälte bra in i spelsystemet. Victor Roos är en intressant spelartyp, med ett bra löpsteg, ett fint lugn i närkampsspelet och en förmåga att ta kloka positioner. Mittback är dock kanske inte hans rätta plats, men duktiga spelare klarar förstås alla roller.

ÖFK verkar ändå ganska hyfsad. I går vilade en del tunga namn, utan att det märktes alltför mycket.

kunde Niklas Dahlström dessutom presentera nyheten att Jonas Svanberg bestämt sig för spel i år.

”Dala” var också nöjd med den spelmässiga insatsen i går:

– Första 30 var vi stillastående och satte inte bollarna så tidigt som vi vill. Men i andra blev vi mycket mer tydliga i vårt spel. Den halvleken är vi jättenöjda med. Då hade Friska Viljor också svårt att hinna med.

1–0 kom sedan Daniel Andersson vinklat fram Jacob Widgren i ett friläge. Widgren rullade lugnt in bollen under FV-keepern Robert Eriksson.

2–0 tryckte Tim Andersson in på Björn Carlssons frispark.

3–0 var Alan Al-Kadhis mål. Han ryckte loss efter inkast och sköt behärskat bollen i mål.

– Skönt att det lossnade, tyckte Lars Oscarsson, som var bäste ÖFK:are tillsammans med den alltid så nyttige Martin Johansson och inte minst Alan Al-Kadhi som växte i spelprofil ju längre matchen led.

ÖFK fortsätter att matcha redan i kväll, mot Frösön. Då med en nästan helt ny elva.

Klara för spel är Viktor Hansson, Bobo Sollander, Fredrik Löfgren, Kristoffer och Robin Fryklund, Emil Kvarnlöf, Jonas Svanberg, Andreas Sipuri och Daniel Westerlund.

Frågetecken finns för småskadade Patrik Henriksson och Pontus Englund medan Petter Skogen har några veckor kvar av sin rehab.

1–0 (35) Jacob Widgren, 2–0 (70) Tim Andersson, 3–0 (76) Alan Al-Kadhi.

Hörnor: 8–1.

Varningar: ÖFK: Björn Carlsson. Friska Viljor: Björn Norén, Martin Sjöblom.

Domare: Ronnie Segersten.

ÖFK: Lennart Sandahl – Anton Landgren, Tim Andersson, Viktor Roos, Lars Oscarsson – Jacob Widgren, Martin Johansson, Björn Carlsson (75), Alan Al-Kadhi – Ante Björkebaum (62), Daniel Andersson (75).

Ersättare: Ghassan Talozi (62), Tom Perman och Elis Alriksson (75). Bobo Sollander, Kristoffer Fryklund, Viktor Hansson spelade inte.