Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera gräsbränder runt om i länet

Det har brunnit i både skog och mark på ett flertal ställen under torsdagskvällen.

Annons

Den mest allvarliga branden startade på en äng i Sörbygden i Bräcke. Branden startade kring 16- tiden och elden spred sig till en intilliggande skog och 3 hektar har brunnit ned. Det är tre brandkårer på plats och eftersläcker.

Det brann också i marken i Mullberget i Rätan, Bergs kommun. Branden ska ha uppkommit till följd av användandet av en skogsmaskin, enligt inre befäl vid räddningstjänsten är den branden också under kontroll.

En liknande brand uppstod i Höglunda i Ragunda kommun vid 17:15, den branden är också under kontroll.

Senaste i raden bränder är en i Bispgården i Ragunda kommun, också den startade på en äng och i nuläget är det oklart hur släckningsarbetet går där.

Ingen ska ha kommit till skada i någon av bränderna. Inre befäl hos räddningstjänsten uppmanar till att se till att ha tillräckligt med så väl vattenresurser som personer tillgängliga för att snabbt kunna stoppa en brand som går överstyr, om det ska eldas.