Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera krogar har fått varningar

Under senare tid har social­nämnden haft flera fall där krogar i Åre fått varningar.

– Både vi och polisen anser att berusningsnivån är högre i dag än tidigare, säger Leif Nord som är alkoholhandläggare på Åre kommun.

Socialnämnden har under senare tid haft flera ärenden där krogar fått anmärkningar när det gäller serveringen av alkohol.

Leif Nord anser att det finns en oroväckande trend att servera för mycket alkohol till redan berusade personer. Den här skadar byn, menar han.

– Men tillåter mer, säger han om krogarna,

Åre kommun och polisen har haft diskussioner med turistnäringen om problemet. Det behövs i fortsättningen insatser för att förändra krogarnas inställning. Utökade utbildningsinsatser är en viktig del. Då kan personalen lättare säga nej till att servera alkohol, menar Nord.

Det finns 110 restauranger och barer som har utskänkningstillstånd i Åre kommun. Det är svårt för oss att hinna med att göra tillsyner, påpeakr Leif Nord. Även polisen har som uppgift att göra tillsyner och de skickar sina protokoll till alkoholhandläggarna.

– Vi har skärpt upp oss, polisen är aktivare i dag än tidigare. Men vi upplever att berusningsnivån är högre i dag, säger han.