Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera länsåkare saknaspå startlinjen i Lahtis

Mats Larsson och bröderna ­Mathias och Thobias Fredriksson saknas på startlinjen när världscupsåkarna mäter kraft­erna i Lahtis i helgen.

– För min del var det beslutet enkelt eftersom jag inte blev uttagen. Men jag ville vara hemma eftersom jag behöver träna, så det löste sig själv, säger Mathias Fredriksson som slickar såren efter ett tungt VM.

– Just nu kan jag inte säga att jag har något jättesug efter att tävla, men det är nog rätt lika för alla som åkt i mörkret i Liberec, säger Mathias som får dra på sig landslagsdressen nästa helg när det vankas en klassisk femmil med masstart i Trondheim.

större dos av motivation än Mathias just nu är Mats Larsson.

– Jag valde frivilligt att stå över Lahtis. Dels för att sprinten går i skate men också för att jag kände att jag behövde få en lugnare helg med plats för bra träning, säger Larsson som dubblar med sprint och femmil i Trondheim nästa helg.

– Jag känner mig väldigt inspirerade inför avslutningen. Det ska bli kul med Minitouren i Stockholm och Falun. Sprintbanan runt Slottet passar mig som handsken, menar Mats som var trea i VC-loppet där 2007.

håller som bäst på att kurera en förkylning som han drog på sig efter VM.

– Det gick som det gick. Jag klarade kvalet, men var chanslös i min kvart. Det gick för fort och jag hade inget att åka med.

När det gäller avslutningen på världscupen har han för tillfället noll koll.

– Det är ingen i ledningen som hört av sig till mig efter VM. Jag fick kolla på nätet för att se att jag inte var uttagen till Lahtis. Hur det blir med Trondhiem, Stockholm och Falun har jag ingen aning om.

sista helgen i mars vet han däremot att han ska åka. Och då i ett nykomponerat stafettlag för Axa Sports Club.

– Jag tiger som muren. Men om allt går i lås så kommer det att bli både bra och roligt, svarar Thobias på frågan om vem som ska göra sällskap med bröderna i det laget.