Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera misstänkta i barnsexhärva

Flera minderåriga flickor misstänks ha utsatts för sexbrott av sammanlagt 15 män, rapporterar Länstidningen Östersund.

Tre av de misstänkta männen är i 40-årsåldern. De resterande tolv är mellan 15 och 25 år gamla och boende i Jämtland. Flera av brotten ska ha begåtts med hjälp av internet.

– Det finns ett stort internetmoment i den här misstänkta brottsligheten, säger åklagaren Jonas Fjellström till tidningen.

Flickorna, varav två utpekas som särskilt utsatta, ska bland annat ha utnyttjats sexuellt och för sexuell posering. Männen i 40-årsåldern tros också ha försökt köpa sex av de minderåriga.

En av männen i lägre 20-årsåldern misstänks dessutom för upprepade barnvåldtäkter.

Utredningsarbetet om sexbrotten förs under mycket sekretess.

– Det är i ett känsligt läge i utredningen just nu, så jag vet inte om det är så mycket att kommunicera. Här är de misstänkta över huvud taget inte hörda, säger Mikael Lundberg, förundersökningsledare på Jämtlandspolisen, till TT.

Han handlägger utredningen av misstankar mot en man mot vilken tolv anmälningar ska upprättas av polisen. Anmälningarna gäller en flicka från Jämtland men även flera flickor i andra delar av landet.

Lundberg uppger att han inte känner till omfattningen på de sammanlagda brottsmisstankarna. Samtidigt säger han att nya anmälningar fortsätter att tillkomma.

– Det skrivs nya anmälningar kontinuerligt.

Åldern på misstänkta och brottsoffer vill Lundberg inte gå in på, men konstaterar att det handlar om minderåriga flickor.

– Det kan vara någon som är under 15 år och någon som är över.

(TT)